Megarden`s Lathans

Megarden`s Lathans

Navn: NO35513/18 Megarden`s Lathans

Født: 07. februar 2018

Far: SE47744/2016  Amribells Flashy Famous Friday

Mor: DK20065/2010 Nord.uch (NO, SE, FIN) Piccobello Bentleys Bernice Of B&L (Luna)

HD: A

Index: 110

Utstilling: Excellent, ck, stor-cert, BIR NKK Trondheim 290619

                Excellent, ck, cert, BIM Trøndelag hundefestival 240819

Lathans er fullcertet etter 2 utstillinger og kan ikke motta sitt siste cert før etter fylte 2 år. Ved et cert etter fylte 2 år, vil han oppnå NORSK CHAMPIONAT

 

Lathans er eneste valp i sitt kull og i Lunas siste kull. Tatt med keisersnitt, noe som heller ikke er så uvanlig når det bare er en valp, da tispa ofte ikke får noe særlig rier da.Navnet sitt har han fått fordi han hadde hele matfatet for seg selv (og Luna har alltid hatt mye melk), og var en svært god og rund valp som aldri måtte jobbe for maten :-) Han har likevel fått vokse opp med "søsken", da vår K-kull er 14 dager eldre, så han har fått all den gode stimulien og læringen som er så viktig i søskenflokken.

Lathans skulle egentlig vær tispe, da planen var å holde igjen en tispevalp fra Lunas siste kull. Når han så var gutt, så bestemt vi oss for å holde han igjen til han passerte året og kunne ta de nødvendige helsetester for avl, og da vurdere salg eller fòrhund etter hva helsetestene viste. Nå nærmer han seg 2 år og bor fortsatt i kennelen som eneste herre i flokken. Det har ikke manglet på folk som ønsker han på fòr, men gutten har nok en langt større plass i hjertene våre enn hva vi trodde.

Lathans er en fantastisk god gutt. Fryktelig ydmyk og bare glad. Viker umiddelbart om tispene "kjefter", og elsker å kose i fanget. Vi hadde sett for oss en innmari leven fra han når tispene har løpetid, men der er han iskald. Han er helt rolig til de står, men da er levenet løst. Nesten så vi ikke trenger løpetidtester lenger. Vi har jo Lathans :-) Å være så knallstødig på løpetidtisper i så ung alder er nok heller uvanlig og kanskje største grunnen til at han ikke er et problem å ha i hus og derfor heller ikke satt ut på fòr til nå.

Lathans har 14 halvsøsken på mor-siden og disse søsknene har tatt ca 30 championat og vinnertitler til nå. Han er blandt annet halvbror til vår egen flotte NORD UCH SEJV-13 FIV-13-15-17 FIJV-13 HeW-15 SEV-15 JWW-14 EUW-15 NV-15 Megarden`s Beyla Bernice.

Hans far fikk en del avkom i ung alder i skandinavia før han flyttet til USA hvor han bor i dag. Disse halvsøsknene er stort sett i samme alder eller ungre enn Lathans og har derfor ikke så mye resultater å vise til ennå. 

Lathans vil være tilgjengelig i avl fra 2020. Selv om det ikke er noen restriksjoner for å sette hanner i avl langt tidligere, så ønsker vi at han kan få bli nærmere 2 år først. Planen er å gi han max 3 kull for så å se hvordan hans avkom utvikler seg. Det vil si at om han får 3 kull, så vil vi ta han ut av avl igjen til vi ser resultater av helse og gemytt på hans avkom.

Er du interessert i å benytte Lathans i avl, så send oss en mail på

sisseloyas@yahoo.no.

Det er viktig at vi får så mye info om tispen som dere har. Både positivt og negativt (f.eks hvordan de fungerer i hverdagen, høyde, stumphale osv). De dokumenterte opplysningene (som stamtavle, hd, innavlsgrad osv.) trenger vi ikke, da dette kommer vi til å sjekke uansett.

Tispen SKAL følge raseklubben og NKK`s restriksjoner for avl og oppdrett!

Pris: Kr. 1600.- i sprangavgift + kr. 1600.- pr.levende valp etter 5 uker.

 

   

 

 

   
   

 

 

 

 

 

 

Helt nyfødt Lathans "tatt imot" av vår datter, Mari <3
Disse 2 <3 <3
BIR NKK Trondheim 29/6-19
BIM Trøndelag hundefestival 24/8-19

Det er ikke lagt inn noen video

Det er ikke lagt inn noen video