Nydningen`s Grevinde Danner
Søv søtt Kira
August 2022

Etter en god stund med plager og smerter, hadde vi bestemt at denne sommeren måtte bli den siste for Kira. Det var ikke riktig å la henne gå rundt å ha det vondt lengre. Hun hadde artrose i skuldre og hofter og vi hadde de siste årene måtte ty til smertestillende flere ganger. Vi ville jo så gjerne ha henne hos oss!!

Noen dager ut i august begynte vi å se at dette går ikke lengre. Det var en god stund siden hun ikke klarte å hoppe opp på kjøkkenstolene, men nå måtte hun løftes opp i sofaen også og innimellom brukte hun litt tid på å greie å reise seg opp. Bare noen dager før hun døde hadde vi bestemt oss for at nok er nok. Hun må få slippe. Nå er det bare egoismen til oss som vil ha henne her, som styrer. 
Men.. fredag 12/8 skulle alle reise på forskjellige steder. Noen til utlandet, noen på håndballcup osv. Jeg ble hjemme pga nattvaktshelg. På morgenen begynte Kira å puste annerledes. Etter hvert som huset tømtes, så forverret tilstanden seg. Hun begynte å puste med hjelpemuskulatur og jeg kunne høre væske på lungene. Jeg kontaktet veterinær og fikk time ganske så raskt. Det var ikke snakk om medisinering lenger, men å avslutte.

Så fredag 12/8 fikk Kira sovne inn. Det var grusomt trist å gjennomføre det, men godt å tenke på at hun ikke har mer vondt

Sov godt fine Kira vår og takk for nesten 14 år sammen. 
Minnene lever evig 

Nydningens Grevinde Danner "KIRA"  
22/11-2008 -12/8-2022

Våren 2008 begynte vi å snakke om at vi skulle hatt en hund, og vi hadde mange kriterier for hva vi ønsket. Svært få hunder oppfylte disse, men en av dem var dansk-svensk gårdshund. Letingen begynte, og vi brukte lang tid. Vi lette i Norge, vi lette i Sverige, men vi endte opp i Danmark. Der ble det den 22.11.08 født 6 flotte valper, og en liten tispe skulle få flytte til Norge. Den 29/1-09 reiste Ole Morten og Christian nedover å hentet henne. og den 30/1-09 kom de hjem med verdens skjønneste lille gårdshundvalp. Du kan lese om hvor hun kommer fra her: http://www.nydningen.dk

Bilde har vi fått av Kennel Nydningen. Her er hun 39 dager gammel.
Første kvelden hjemme i Norge. Kira syntes ungene hadde mange spennende leker.
Stine og Emma koser med Kira
12/1-10

Kira har nå tatt HD røntgen, og desverre viser det seg ay hun har HD D. Veldig trist at det blir uaktuelt å sette valper på henne, men det er jo samme Kira våres. Hun gjør seg ingen ting av det ennå, og målet vårt fremmover blir å gjøre vårt beste for at Kira skal få et langt og smertefritt liv. Det forandrer ingen planer ellers. Vi kommer til å stille henne videre, for både hun og vi trives med det.

Vi har helt siden vi fikk Kira vært sikker på at vi skal ha flere gårdshunder, så vi håper vi snart kan finne en parring vi synes er interessant Vi ønsker å finne en som vi skal bruke på utstilling, og selvfølgelig avl om alt ligger til rette for det. Kira kommer til å bli verdens beste "tante"

Kira og onkel Dante (Nydningens Dante)
 
Her er sløyfene Kira har fått etter 5 valpeshow :-))) Vi er spente på hvordan det vil gå når det blir "alvor". Vi gleder oss :-)Nydningens Grevinde Danner (Kira) 4 mnd.