Aridgeocrat`s Lykkelige Lotta
Ca.4 uker gammel. Bildet er tatt av Ramona Tatijana Lorieri, Aridgeocrat`s Kennel
Lotta ble født 24/3-10 og den 31/5-10 fikk vi endelig hentet hjem vår gårdshund nr.2. Lotta var en fantastisk hund fra dag en og vi så frem til mange spennede år med henne. Hun gjorde det veldig godt i utstillingsringen og med frirøntget på HD, så hadde vi endelig fått vår første tispe som kunne gå i avl. At det skulle bli slutten på Lottas liv hadde vi aldri drømt om.
I november 2011, reiste vi nedover til Dogs4All, hvor vi skulle stille hundene og møte Ole Brum, som skulle få bli far til Lottas første kull. Alt gikk så fint, og vi reiste hjem i håp om at det ble små valper av dette. Vi gledet oss så uendelig mye, og gleden var stor når vi fikk bekreftet drektigheten. Så var det bare å vente, og den 25.01.12 skjedde det som vi hadde gledet oss så veldig til. Vannet hadde gått og valpene hadde tenkt seg ut. Desverre så ble det ingen rier, og til tross for at dyrlegen gav ristimulerende, så skjedde ingen ting. Keisersnitt var eneste utvei. Vi viste jo at det var mange valper, så det var kanskje ikke så rart at Lotta trengte hjelp. Selve keisersnittet gikk fint, og 10 flotte valper så dagens lys. Megardens A-kull hadde endelig kommet, og vi var så stolte der vi satt å tørket alle valpene. Så snudde all glede. Vi fikk beskjed om at de kjempet for Lottas liv og det føltes som om hele verden raste rundt oss. Når dyrlege kom inn døra etterpå, så forsto vi at Lotta var død. Aldri før tror jeg noen av oss hadde følt en større smerte og sorg. Vi hadde mistet gode, snille Lottamor. Og valpene stakkar, hadde mistet mamman sin. Vi fikk ikke mye håp når det gjalt valpene heller, men det var helt uakseptabelt å skulle miste alle dem i tillegg. Ole Morten ringte Roy (som er vetrinær) på Norbrennas kennel, og han gav oss råd om å ta blod fra Lotta, setrifugere dette, og gi serum til valpene. Dette ble gjort, slik at alle valpene fikk en god dose med antistoff fra Lotta. Så startet et enormt og overveldende engasjement på å redde valpene, og i løpet av kort tid hadde valpene fått seg fostermødre som tok dem til seg på en fantstisk måte. Takket være disse så lever Lotta videre i alle sine 10 valper.

Sov søtt Lottamor. Vi savner deg så uendelig mye <3 <3 <3

Litt om Lotta (skrevet sommeren 2011)

Har man først 1 gårdshund, så er det en stor fare for at man bare MÅ ha flere. Slik var det hos oss, og det gjorde at vi fikk fantastiske Lotta. Lotta kommer fra et kull med 1 hanne og 4 tisper. Ei tispe er hos Tatijana (Aridgeocrat`s La Bella Vita) og ei er hos Enden`s kennel (Aridgeocrat`s Lucie), og disse har vi møtt igjen flere ganger på utstilling.
Lotta er en super familiehund. og har et enormt tålmod med barn og valper. Hun liker ikke konflikter og har lav rang i flokken. Hun er en slik hund som alltid er god.

Lotta er røntget med HD-B (fri), og patella 0/0. I størrelse er hun en stor tispe, men er innenfor rasestandarden (36 cm). Hun har gjort det veldig bra i utstillingsringen, og har kun excellent (rød) på norske utstillinger (2 blå i Sverige. Alle kritikkene finner du under Lotta ). Hun mangler bare et lite cert for å oppnå tittelen Norsk Champion, men det kan ikke skje før etter hun har fylt 2 år. 
Lotta vil forhåpentligvis få sitt første kull i 2012, og det vil da også bli Kennel Megardens A-kull :-))

Her kan du lese mer om hvor hun kommer fra.

www.dansk-svensk-gaardshund.com

www.gaardshund.net
Sommeren-10