Valp fra Kennel Megarden

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Enhver oppdretter finner sin egen måte å drive sitt oppdrett på og gjennom mange års erfaring, finner man hva som passer for seg. Vi fikk etter hvert endel spørsmål på hvordan vi gjorde ting og valgte derfor å utforme en tekst som gav dere litt informasjon om dette. Denne teksten har selvfølgelig utviklet seg underveis til å være OSS. Vi synes det er svært hyggelig at både denne teksten og hvordan vi velger å gjøre det som oppdretter, blir likt, og derfor er det ikke fullt så hyggelig å se at andre kenneler kopierer denne teksten uten å forhøre seg med oss først. Vi er utrolig dedikert til rasen(e) og det store ønsket om å alltid tilføre noe positivt til denne i enhver kombinasjon vi gjør, er et overordnet mål. Det ligger utallige arbeidstimer og kjøretimer bak hvert kull vi har. Faktisk et gjennomsnitt på rundt 100 mil pr kull for å kjøre til den hannhunden vi anser som "den beste". Enhver valp som blir født på gården er avhengig av vår jobb, både for at den skal ha fått med seg gode gener, blitt trygg  OG at vi sørger for å finne noen som kan gi den all den kjærlighet, oppmerksomhet og tid den trenger og fortjener i hele dens levetid. Vår erfaring, våre opplevelser og alle våre valpekjøpere sine tilbakemeldinger har gitt grunnlaget for teksten under. Siden dette er OSS, hadde vi gjerne sett at andre har utformet en tekst utifra SEG og enhver tekst som beskrives tilnærmet likt og/eller har direkte kopi av avsnitt i teksten under er derfor en kopi uten samtykke fra oss. Dette gjelder ikke Kennel House Of Daisy, som har hund fra oss og derfor et tett samarbeid med vår kennel.

 

 Den siste uka før forventet fødsel, sover tispa og en av oss voksne på rommet som vi benytter som valperom. Vi har svak belysning, god varme og en rolig atmosfære under fødsel. Vi tillater ingen personer uteom oss tilstede. Dette for å unngå å påføre tispa unødvendig stress som kan føre til blokkering av normale fødselshormoner og i værste fall, stoppe en normal fødsel. På valperommet er mor og barn i fred de første 3-4 ukene etter fødselen. Valpene er både døve og blinde den første tiden og i denne perioden berører og løfter vi valpene minst mulig. Vi veier derfor ikke lenger enn at vi ser at de har begynt å øke i vekt, ofte bare de første 1-2 dagene

  Etterhvert vil de få flytte inn på stua, hvor de får en stor valpebinge og masse tumleplass. Derfra har de også utgang til en stor veranda og hundeluftegården hvis været tillater det. Her blir de værende til de er leveringsklare. På denne tiden vil de bli vant til alle hverdagslyder i huset, de møter daglig både voksne og barn og de må lære å forholde seg til de andre hundene i flokken. Vi setter 2 typer bur i valpebingen. Valpene foretrekker en "hule" å sove i og dette gir oss en glimrende mulighet til å burtrene valpene. De kan gå fritt ut og inn, men øver på lukket dør når vi rengjør valpebingen. Vi burtrener IKKE valpene for at de skal kunne stå timesvis i bur gjennom dagen, men for at de skal kunne føle seg trygge i bur og ha dette som sitt "fristed" når de flytter til sitt nye hjem. Når valpene er flyttet til valpebingen, er også potensielle valpekjøpere velkommen til å besøke oss

 

Vi har ingen ventelister på valp, men en interesseliste. Ingen får stå på liste hos oss før ETTER vi har paret en tispe, men da er potensielle valpekjøpere velkommen til å melde sin interesse. Vi lover aldri ut valp før de er født. Dette fordi vi ønsker å "se" valpene litt før vi tar våre valg. Vårt mål er å finne mest mulig riktig eier til hver valp, og vi bruker defor god tid og har ingen "køsystem". Dvs. at det kan ta tid før vi bestemmer hvor alle valpene skal. Gjerne er de 5-6 uker gamle og en personlighet ar tydelig begynt tre frem. Alle som får valp fra oss må ha mulighet til å komme på besøk, samt selv hente valpen. Vi sender aldri en hund alene (f.eks med fly) 

Når vi har kull på gang, så skriver vi i bloggen (link på forsiden). Der oppdaterer vi i tiden fra parring til leveringsklare valper, slik at alle kan få ta del i dette. Evt. felles informasjon skrives også der, så det kan være litt lurt å ta en titt innom en gang i blant.

 

Valp fra oss:

- leveres tidligst ved 9 ukers alder

-  er vaksinert og chipmerket

- er helsesjekket. Vetrinærattest medfølger

- er forsikret mot skjulte feil i 5 år

- fått ormekur

- leveres med valpepakke fra Royal Canine og Agria

Alle våre valper vil blir registrert i NKK.

Fra 1/11-18 ligger valpeprisen på kr. 16000,-

En valp KAN leveres ved 8 ukers alder, men erfaringsmessig synes vi ikke dette er et ideelt tidspunkt. Vi ser de fortsatt drar stor nytte av å være sammen med sin mor og især flokken og mener derfor at en uke ekstra kan ha stor betydning for valpen og dens evne til å møte verden. Vi har derfor valgt å la valpene være hos oss til de er 9 uker gamle.

 

Trenger du å vite mer om rasen kan det være lurt å lese her:

www.rdsg.no  

https://www.nkk.no/ras/category1264.html   (RAS, her finners Rasespesifikk avlsstrategi for alle raser)

https://retrieverklubben.no/toller/

 

Er du interessert i valp fra oss er du velkommen til å ta kontakt når dere ser at vi har parret en tispe dere finner interessant.

 All førstegangskontakt ønskes pr. mail (ikke sms, tlf, FB og beskjed på svarer)
Send en mail hvor du/dere forteller litt om dere selv, erfaring med hund fra før?, hvilke tanker dere har for valpen, hviket kjønn dere ønsker og hvor dere bor i landet :-)

Vi forventer at dere har satt dere godt inn i rasen dere ønsker. Både når det gjelder lynne, aktivitetsnivå og fysiske og mentale behov. Du må ha tid og lyst til å gjøre den jobben som skal til for at din hund skal få dekket sine behov gjennom hele sin levetid. Både tolleren og gårdshunden er raser med høy intelligens og et høyt aktivitetsnivå.

For at vi skal greie å besvare alle raskest mulig, er det viktig at vi slipper å etterspørre de spørsmål vi trenger svar på OG at vi slipper å besvare masse spørsmål som dere fint kan finne ved å lese om rasen.  Dette er ikke for at vi ikke VIL besvare spørsmål om rasen, men det går utrolig mye tid og besvare mange mailer. 

 

 

          Mail: sisseloyas@yahoo.no