Valp fra Kennel Megarden

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Enhver oppdretter finner sin egen måte å drive sitt oppdrett på og gjennom mange års erfaring, finner man hva som passer for seg. Vi fikk etter hvert endel spørsmål på hvordan vi gjorde ting og valgte derfor å utforme en tekst som gav dere litt informasjon om dette. Denne teksten har selvfølgelig utviklet seg underveis til å være OSS, og den har forandret seg i takt med at vi har fått mer erfaring og kunskap.  Vi er utrolig dedikert til rasen(e) og det store ønsket om å alltid tilføre noe positivt til denne i enhver kombinasjon vi gjør, er et overordnet mål. Det ligger utallige arbeidstimer og kjøretimer bak hvert kull vi har. Faktisk et gjennomsnitt på rundt 100 mil pr kull for å kjøre til den hannhunden vi kommer fremtil at har de kvaliteter vi søker for vår tispe . Enhver valp som blir født på gården er avhengig av vår jobb, både for at den skal ha fått med seg gode gener, blitt trygg  OG at vi sørger for å finne noen som kan gi den all den kjærlighet, oppmerksomhet og tid den trenger og fortjener i hele dens levetid. Vår erfaring, våre opplevelser og alle våre valpekjøpere sine tilbakemeldinger har gitt grunnlaget for teksten under.

Den siste uka før forventet fødsel, sover tispa og en av oss voksne på rommet som vi benytter som valperom. Vi har svak belysning, god varme og en rolig atmosfære under fødsel. Vi tillater ingen personer uteom oss tilstede, og som oftes er det bare jordmora :-). Dette for å unngå å påføre tispa unødvendig stress.  På valperommet er mor og barn i fred de første 3-4 ukene etter fødselen. Valpene er både døve og blinde den første tiden og i denne perioden berører og løfter vi valpene minst mulig. Vi veier derfor ikke lenger enn at vi ser at de har begynt å øke i vekt, ofte bare de første 1-2 dagene.Vi føler oss trygge på at vi har den erfaring og kunskap som gjør at vi raskt vil fange opp om en valp ikke får dekket sine behov. Etter valpene er født, er vi aldri langt borte fra tispa. Det er alltid en familiemedlem i nærheten slik at vi hører valpene og tispa kommer seg ut når hun må. Vi forsetter å sove på samme rom som de til 1- 2 uker etter fødel. Avhengig av hvor rolig tispa etterhvert blir om natten og hvor trygg hun er i morsrollen.

Mens valpene er på eget rom, har de ingen behov for stimuli fra oss. De trenger kun sin mor. Vårt fokus er å holde øye med mor og barn, samt sørge for skikkelig næring til tispa. Tispa fores akkurat der hun vil. Enkelte ganger nekter de å gå bort fra valpene og da serveres de oppi valpekassen.

Etterhvert vil de få flytte inn på stua, hvor de får en stor valpebinge og masse tumleplass. Derfra har de også utgang til en stor veranda og hundeluftegården hvis været tillater det. Her blir de værende til de er leveringsklare. På denne tiden vil de bli vant til alle hverdagslyder i huset, de møter daglig både voksne og barn og de må lære å forholde seg til de andre hundene i flokken. Vi setter 2 typer bur i valpebingen. Valpene foretrekker en "hule" å sove i og dette gir oss en glimrende mulighet til å burtrene valpene. De kan gå fritt ut og inn, men øver på lukket dør når vi rengjør valpebingen. Vi burtrener IKKE valpene for at de skal kunne stå timesvis i bur gjennom dagen, men for at de skal kunne føle seg trygge i bur og ha dette som sitt "fristed" når de flytter til sitt nye hjem.  Når valpene er flyttet til stua, begynner jobben vår for å forberede valpene til sin nye hverdag. De starter med valpefor, og de får forskjellige leker og små utfordringer. Vi gir de aldri mange ting på èn gang. En valp skal IKKE overstimuleres.  Når valpene er flyttet til valpebingen, er også potensielle valpekjøpere velkommen til å besøke oss.

 

 Vi har ingen ventelister på valp, men en interesseliste. Vi tar desverre derfor ikke imot forespørsler på valp før ETTER vi har parret en tispe, men da er potensielle valpekjøpere velkommen til å melde sin interesse. Vi lover aldri ut valp før de er født. Dette fordi vi ønsker å lære valpene å kjenne litt før vi tar våre valg. Vårt mål er å finne mest mulig riktig eier til hver valp, og vi bruker defor god tid og har ingen "køsystem". Dvs. at det kan ta tid før vi bestemmer hvor alle valpene skal. Aldri før de er 3 uker, men som regel er de 5-6 uker gamle og en personlighet har tydelig begynt tre frem. 

Alle som får valp fra oss må ha mulighet til å komme på besøk slik at vi får møtt dere og dere får møtt oss og hundene. Det nok ingen unskyldning om dere bor 70 mil unna. Vi har kanskje kjørt 100 mil for å lage valpen du ønsker deg. I tillegg må dere selv hente valpen. Vi sender aldri en hund alene (f.eks med fly), men kan selvfølgelig være behjelpelig med å levere valpen til dere på flyplassen. 

Vi forventer at alle som setter seg på liste på  valp er over 18 år! Er du under 18 år, må du få en foresatt til å ta kontakt!

 

 

Valp fra oss:

- leveres tidligst ved 9 ukers alder

En valp KAN leveres ved 8 ukers alder, men erfaringsmessig synes vi ikke dette er et ideelt tidspunkt. Vi ser de fortsatt drar stor nytte av å være sammen med sin mor og især flokken og mener derfor at en uke ekstra kan ha stor betydning for valpen og dens evne til å møte verden. Vi har derfor valgt å la valpene være hos oss til de er 9 uker gamle.

-  er vaksinert og chipmerket

- er helsesjekket. Vetrinærattest medfølger

- er forsikret mot skjulte feil i 5 år

- fått ormekur

- leveres med valpepakke fra Royal Canine og Agria

- får med en teppebit med lukt fra mor/valpekassen

- får med mat av det den har spist den siste tiden (vom og RC STARTER) for overgang til valpefòr

Alle våre valper vil blir registrert i NKK.

Av erfaring ser vi at det å hente seg valp er som å få barn. Man blir litt i "ammetåke" og husker lite av den informasjonen vi gir ved henting ;-) Alle valpene får derfor med seg en perm hvor vi har samlet viktig, nyttig og lærerik informasjon, som kan være til hjelp den første tiden :-)

Pris:

DSG kr.17000,-

Toller kr.18500,- 

Valpen skal være betalt i sin helhet FØR overtagelse

Med forbehold om endring frem til valpen er 3 uker. Vi sjekker vanlig valpepris før hvert kull og kommer til å holde samme prisnivå som andre oppdrettere for den enkelte rase. Pris er sist oppdatert i juni 2020

 Trenger du å vite mer om rasen kan det være lurt å lese her:

www.rdsg.no  

 

https://retrieverklubben.no/toller/

 

Er du interessert i valp fra oss er du velkommen til å ta kontakt når dere ser at vi har gjort en kombinasjon dere finner interessant. Vi ber om at dere venter til vi har parret, da vi uansett ikke tar imot noen på lista før da, og dere vil i så fall måtte sende mail på nytt igjen. Det tar mye tid for oss å svare på mange mailer og om vi IKKE skulle få en vellykket parring, er dette tid vi ønsker å disponere på andre ting :-)  Men, om det er spørmål dere ikke klarer selv å finne svar på, er dere selvfølgelig velkommen til å spørre når dere måtte ønske :-)

 All førstegangskontakt ønskes pr. mail (ikke sms, tlf, FB og beskjed på svarer)
Send en mail hvor:

-du/dere forteller litt om dere selv

-erfaring med hund fra før?'

-hvilke tanker dere har for valpen

-hviket kjønn dere ønsker ( tispe, hanne eller uviktig?)

-hvor dere bor i landet

Husk å skriv rase

Det er utrolig viktig at dere får med all informasjon vi ber om. Ta også med alt dere tror kan ha betydning for å beskrive dere som hundeeiere. Etter valpene er født går vi gjennom alle mailer på nytt. Ved manglende info, kan desverre din mail bli lagt til side. 

 

 

 Vi forventer at dere har satt dere godt inn i rasen dere ønsker. Både når det gjelder lynne, aktivitetsnivå og fysiske og mentale behov. Du må ha tid og lyst til å gjøre den jobben som skal til for at din hund skal få dekket sine behov gjennom hele sin levetid. Du må være forberet på at hunden din lever i kanskje +- 15 år. Den røyter! Den kan spise i stykker favorittskoene dine. Tisse på det nye teppet på stua. Ødelegge ungenes leker. Bjeffe osv. osv. Er du klar for dette? Både tolleren og gårdshunden er raser med høy intelligens og et høyt aktivitetsnivå.

Når vi venter valper er det ofte stor pågang, noe som skyldes at vi ønsker kun mailer når vi venter kull og dermed sender alle som vil stå på våre lister "samtidig", samt at dette er 2 populære raser. 

 Har du ikke fått svar innen 2 uker, så send oss gjerne en forespørsel på om vi har fått mailen. Det kan være tilfeller der den ikke har kommet frem, eller havnet i søppelpost og vi ikke finner den :-)

 Kontaktinfo finner du i linken under

   http://www.megarden.net/21881292