Kommende kull / planlagte kull

Dansk Svensk Gårdshund

Vi hadde den 30/3 en vellykket parring mellom vår

NUCH SECH FICH SE JV-13 FI JV-13 FI V-13-15-17 JWW-14 SE V-15 EU W-15 NO V-15 HeW-15

Megarden's Beyla Bernice

og

NUCH NJV-18

Samkas Meister Mm

Hvis alt går bra, forventer vi valpene født ca 1/6-20, og da leveringsklare valper ca begynnelsen av august.

Mere info og bilder kommer!!

Er du/dere interesst i valp fra denne kombinasjonen, er du velkommen til å sette deg/dere på vår interesseliste. Les "valp fra Megarden". Der finner du info om hva vi trenger å vite og hvordan vi gjør det når vi har valper.

 

   

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriver (Toller)

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hadde den 31/3 en vellykket inseminering mellom vår

NUCH NV-17

Adoreas Red Kalici "Exi"

og

SUCH

LD STARTKLASS

RLD N

Hillitön Kuunloiste "Jaxx"

 

 

Hvis alt går bra, forventer vi valpene født ca 2/6-20, og da leveringsklare valper ca begynnelsen av august.

Mere info og bilder kommer!!

Det er foretatt en inseminering da grensene i Norge stengte 4 dager før tispa gikk i løpetid, hannen bor i Sverige og det var uaktuelt for oss å gå for en annen hanne :-)

Er du/dere interesst i valp fra denne kombinasjonen, er du velkommen til å sette deg/dere på vår interesseliste. Les "valp fra Megarden". Der finner du info om hva vi trenger å vite og hvordan vi gjør det når vi har valper.

 

 

 

 NUCH NV-17 Adoreas Red Kalici "Exi"

Verdens snilleste Toller, som vi bruker å kalle henne <3. Hun er noe helt for seg selv. Vi har fått så mye positiv oppmerksomhet rundt denne hunden og vi bare digger henne hele familien. Hun er stort sett en meget rolig hund, men det er ikke noe problem å få henne "tent". Det er godt mulig at hennes "sanne jeg" skjules litt av at hun har en veldig lav rang i flokken og hun tillates ikke å ha høy energi sammen sjefstispa i huset (gårdshund). I tillegg bor hun sammen bare gårdshunder, som er enormt rolige inne.

 

Hun har gått kurs i enkel lydighet, rallylydighet samt prøv litt agility. Her fungerer hun utmerket. Lettlært og ivrig, og hun er retriver til 1000- gjør alt for en godbit. Hun har aldri konkurrert innefor bruks, pga eiers manglede pågangsmot, men man skal aldri si aldri 🤨

Hun ble norsk champion (NUCH) 2 år og 2 mnd gammel, og ble samtidig Norsk vinner 2017. Hun har også et cert fra Finland, men gir henne ikke finsk championat pga brukskrav i Finland.

Som oppdrettere av Dansk-svensk gårdshund siden 2012, er toller både nytt og spennede for oss. Vi lærer mye mens vi "går", men har heldigvis en stødig oppdretter å spørre. Siden hun kjenner vår tispe, hennes linjer og har generelt god kunnskap om rasen, vil ingen kombinasjon bli gjort uten hennes samtykke.