Kommende kull / planlagte kull

Dansk Svensk Gårdshund (DSG)

Vi har ingen konkrete planer for DSG-valper i 2019/2020

 

 

========================================================

Nova Scotia Duck Tolling Retriver (Toller)

Vi planlegger parring på toller ca februar 2020. Om alt går etter planen, vil vi få valper ca april 2020, med da leveringsklare valper i juni 2020 :-)

 

NUCH NV-17 Adoreas Red Kalici "Exi"

Verdens snilleste Toller, som vi bruker å kalle henne <3. Hun er noe helt for seg selv. Vi har fått så mye positiv oppmerksomhet rundt denne hunden og vi bare digger henne hele familien. Hun er stort sett en meget rolig hund, men det er ikke noe problem å få henne "tent". Det er godt mulig at hennes "sanne jeg" skjules litt av at hun har en veldig lav rang i flokken og hun tillates ikke å ha høy energi sammen sjefstispa i huset (gårdshund). I tillegg bor hun sammen bare gårdshunder, som er enormt rolige inne.

 

Hun har gått kurs i enkel lydighet, rallylydighet samt prøv litt agility. Her fungerer hun utmerket. Lettlært og ivrig, og hun er retriver til 1000- gjør alt for en godbit. Hun har aldri konkurrert innefor bruks, pga eiers manglede pågangsmot, men man skal aldri si aldri 🤨

Hun ble norsk champion (NUCH) 2 år og 2 mnd gammel, og ble samtidig Norsk vinner 2017. Hun har også et cert fra Finland, men gir henne ikke finsk championat pga brukskrav i Finland.

Som oppdrettere av Dansk-svensk gårdshund siden 2012, er toller både nytt og spennede for oss. Vi lærer mye mens vi "går", men har heldigvis en stødig oppdretter å spørre. Siden hun kjenner vår tispe, hennes linjer og har generelt god kunnskap om rasen, vil ingen kombinasjon bli gjort uten hennes samtykke.

 

Vi ber alle som har interesse for tollervalp fra oss, om å vær så snill å vente med å sende mail. Så lenge vi ikke har en vellykket parring av tispa, så har vi heller ingen lister, og dere vil kun få beskjed om å sende mail på nytt når tispa er parret. Anbefaler dere å lese "valp fra Megarden", så ser dere hvordan vi gjør det :-)