Kommende kull / planlagte kull

Dansk Svensk Gårdshund (DSG)

Vi har ingen konkrete planer for DSG-valper i 2019

 

 

========================================================

Nova Scotia Duck Tolling Retriver (Toller)

Vår plan var å parre Exi på forventet løpetid i oktober-18, men denne forskjøv seg til slutten av desember-18. Da vi enda ikke hadde klart å finne en hannhund når hun gikk i løpetid, ble tiden knapp. Både vi og oppdretter lette, men når den skal gjennom to veldig kritiske filter, er det veldig vanskelig. Vi har derfor bestemt at vi venter til neste løpetid som trolig blir i september-19. Det viktigste for oss er ikke å ha et kull med tollere, men å ha et veldig bra kull med tollere. Nå har vi nye 8-9 mnd til å finne en god hannhund, og forhåpentligvis dukker det en perfekt match opp :-)

 

NUCH NV-17 Adoreas Red Kalici "Exi"

Verdens snilleste Toller, som vi bruker å kalle henne <3. Hun er noe helt for seg selv. Vi har fått så mye positiv oppmerksomhet rundt denne hunden og vi bare digger henne hele familien. Hun er stort sett en meget rolig hund, men det er ikke noe problem å få henne "tent". Det er godt mulig at hennes "sanne jeg" skjules litt av at hun har en veldig lav rang i flokken og hun tillates ikke å ha høy energi sammen sjefstispa i huset (gårdshund). I tillegg bor hun sammen bare gårdshunder, som er enormt rolige inne.

 

Hun har gått kurs i enkel lydighet, rallylydighet samt prøv litt agility. Her fungerer hun utmerket. Lettlært og ivrig, og hun er retriver til 1000- gjør alt for en godbit. Hun har aldri konkurrert innefor bruks, pga eiers manglede pågangsmot, men man skal aldri si aldri 🤨

Hun ble norsk champion (NUCH) 2 år og 2 mnd gammel, og ble samtidig Norsk vinner 2017. Hun har også et cert fra Finland, men gir henne ikke finsk championat pga brukskrav i Finland.

Som oppdrettere av Dansk-svensk gårdshund siden 2012, er toller både nytt og spennede for oss. Vi lærer mye mens vi "går", men har heldigvis en stødig oppdretter å spørre. Siden hun kjenner vår tispe, hennes linjer og har generelt god kunnskap om rasen, vil ingen kombinasjon bli gjort uten hennes samtykke.